Scholen


Voor de steeds groter groeiende, en populaire, schoolfeesten hebben wij een divers aanbod aan uitvoeringen van een "Verantwoord Feest". Buiten het standaard "verantwoorde gedeelte" wat bestaat uit een bemande informatiestand, video-info via grote beeldschermen, het bepalen en controleren van het geluidsniveau, de fotowand voor "Stop Pesten Nu", de gezamenlijke programmering van de line-up (DJ's en artiesten waarbij talenten uit de eigen schoolomgeving uiteraard ook een prominente plek krijgen), het aanbieden van gehoorbescherming en de mogelijkheid tot het afnemen van extra lespakketten, gastdocenten etc., bieden wij een modulair pakket wat aangepast wordt op de reeds voorhanden zijnde faciliteiten op uw school. Heeft uw school bijvoorbeeld een eigen geluidsinstallatie die voldoet aan de eisen, hoeft u deze uiteraard niet in te huren en wordt de uiteindelijke offerte op maat aangeboden. Lees hieronder het uitgebreide plan van aanpak en de talloze mogelijkheden voor scholen:
 

  

Schoolfeesten (zowel de gewone schoolfeesten als de kerstgala’s en examenfeesten) zijn tegenwoordig vaak een heet hangijzer onder de scholieren en immens populair, wie zit er nu niet het liefste op de school met het vetste feest?

De meesten middelbare scholen moeten bij een feest alle licht- en geluidsapparatuur inhuren en daarbij vaak ook nog DJ’s, artiesten en licht-/geluidstechnici. In sommige gevallen wordt ook het podium en decoratie ingehuurd.
Sommige scholen hebben echter zelf een (afdoende) geluidsinstallatie en/of verlichting, podiumdelen, decoraties en DJ’s/artiesten in de eigen schoolomgeving.

Door het modulaire concept van Verantwoorde Feesten is het mogelijk om alle variabelen te bespreken en toe te passen. Met uw input komen wij tot een plan en offerte op maat, wat precies bij uw school past. Uiteraard is het “verantwoorde gedeelte” een vast item in alle maatwerk oplossingen.

Indien u als school interesse heeft in aanvullende lespakketten over de drie actuele onderwerpen waar wij aandacht aan schenken, brengen wij u graag in contact met de aangewezen personen die dit verder begeleiden en ondersteunen. Dit zijn gespecialiseerde en vakbekwame mensen welke aangesloten zijn bij officiële instanties en/of stichtingen.
Vaak hebben middelbare scholen zgn. werk-, actie- en/of themaweken waarin een week lang extra aandacht wordt gegeven aan bepaalde onderwerpen. De optie voor een dergelijke week met als thema bijvoorbeeld “Verantwoord omgaan met uitgaan” met als afsluiter een “Verantwoord Feest”,
is voor veel scholieren een erg interessant onderwerp en uiteraard erg leerzaam.

Door belangrijke zaken als pesten, gehoorbescherming, alcohol en tabak bespreekbaar en inzichtelijk te maken voor jongeren tussen 12 en 17 jaar, wordt het bewustzijn t.o.v. deze, zeer actuele, onderwerpen, aanzienlijk vergroot.
Het is “Verantwoorde Feesten” gelukt om een ideale combinatie te vinden tussen het informeren van jongeren en een hip en eigentijds schoolfeest met een zeer hoog feestgehalte.
Want ondanks de zeer serieuze ondertoon, blijft het (jaarlijkse) schoolfeest natuurlijk ook een zeer belangrijke happening voor alle scholieren, wat ook een happening moet blijven.

Je zou de schoolfeesten van “Verantwoorde Feesten” ook interactief kunnen noemen.
Door de altijd aanwezige informatiestand kunnen bezoekers altijd informatie vergaren en vragen stellen over de drie onderwerpen waar we aandacht aan besteden. Door korte aansprekende video’s te vertonen tussen de optredens van de verschillende DJ’s/artiesten door blijft de focus ook gedurende het feest, onbewust, gericht op de drie actuele onderwerpen. Door aan te sluiten op het convenant “Preventie Gehoorschade Muzieksector” worden er altijd beschermende oordoppen aangeboden in de informatiestand. Het gaat hierbij om herbruikbare oordoppen van het beproefde merk Pluggerz. De oordoppen die aangeboden worden zijn als beste uit de test gekomen van het consumentenprogramma “KASSA!”. Wat wij in deze wel stellig adviseren aan scholen is om een lage entreeprijs te vragen voor het schoolfeest INCLUSIEF een set Pluggerz oordoppen waardoor elke leerling/bezoeker in het bezit is van een set oordoppen en daarmee om leert te gaan met daarbij de juiste informatie. Als we dit, samen met u als “verantwoorde school” voor elkaar krijgen is dat natuurlijk een geweldig resultaat en zal dit een zeer positieve uitstraling hebben op het imago van uw school.
In de informatiestand worden ook polsbandjes van de Stichting Stop Pesten Nu aangeboden waarmee leerlingen/bezoekers op, de karakteristieke wijze van Stop Pesten Nu, op de foto kunnen voor een speciale fotowand. Deze foto’s, evenals de party-foto’s die genomen worden, zijn gratis downloadbaar voor de leerlingen/bezoekers op de Facebook pagina van Verantwoorde Feesten.
Indien er bekende DJ’s/artiesten geboekt worden maken deze tijd vrij om met de leerlingen/bezoekers op de foto te gaan voor deze fotowand.
Verantwoorde Feesten verzorgt verder, voor alle feesten, de flyers die elke leerling mee naar huis krijgt met daarop belangrijke informatie als datum, tijdstip, thema, DJ’s/artiesten, entreeprijs etc., maar ook met duidelijke informatie over het verantwoorde karakter van het feest en de drie actuele onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed, met verwijzingen naar websites met informatie voor ouders/verzorgers. Onze ervaring leert dat ouders het allerminst erg vinden om een minimale entreeprijs te betalen als hun kinderen daar herbruikbare oordoppen voor terugkrijgen, geïnformeerd worden over belangrijke zaken als alcohol, tabak, het nut van gehoorbescherming en de impact van pesten op jongeren, gecombineerd met een te gek feestelijke avond, waar ze zelf beleven, en zien, dat het zeer goed mogelijk is om ook op een verantwoorde manier, toch een knalfeest te hebben.

Verantwoorde Feesten is een idee vanuit de jeugd, voor de jeugd. Hierdoor staan zij midden in de doelgroep en weten ze exact wat er speelt onder de jongeren. Behalve eigentijdse muziek en showelementen zijn zij ook zeer actief op social media. Op de verschillende social media kanalen wordt aandacht aan HUN verantwoorde feest geschonken en kunnen ze daar informatie delen met medeleerlingen. Uiteraard worden alle uitingen scherp gecontroleerd en worden ongepaste teksten, foto’s etc. (Stop Pesten Nu!) niet getolereerd en worden betreffende leerlingen, in overleg met de school, hierop aangesproken met het risico dat er geen toegang wordt verleend tot het Verantwoorde Schoolfeest en dat ouders/verzorgers worden ingelicht.
Social Media is niet meer weg te denken uit onze digitale wereld, derhalve hebben wij ervoor gekozen dat verantwoord leren omgaan met social media beter aansluit bij ons concept dan social media vermijden.

Mocht u, als school of feestcommissie, nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u contact opnemen via de gegevens op de contactpagina. Wij zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar en beantwoorden al uw vragen binnen 1 werkdag. Uiteraard komen wij graag persoonlijk uw school/instelling bezoeken om gezamenlijk tot passend maatwerk te komen wat bij uw school/instelling past. Door alles in eigen beheer uit te voeren (licht- en geluidsapparatuur, transport, technici (zowel professioneel als studenten van technische opleidingen), bemanning informatiestand, DJ’s/artiesten etc.etc.) kunnen wij zeer scherpe prijzen bieden voor een volledig verzorgde feestavond met een verantwoord karakter!

Hopelijk tot snel, met een verantwoorde groet,

Team “Verantwoorde Feesten”

 

Realisatie: Nederland-Site