Gemeenten


“Er is bijna niets te doen voor jongeren van 12 t/m 17 jaar!” is een vaak gehoorde kreet in vele dorpen, gemeenten en steden. Vaak klopt dit niet helemaal en zetten veel organisaties en vrijwilligers zich in om e.e.a. te organiseren voor deze doelgroep. Waar het dan vaak aan schort is een gebrek aan communicatie en bekendmaking, het betrekken van de jongeren zelf bij de activiteiten en een generatiekloof tussen organisatie en doelgroep.

“Verantwoorde Feesten” is een initiatief van de jeugd, voor de jeugd. Door zelf midden in de doelgroep te staan weten zij als geen ander wat er speelt en wat jongeren op dit moment hip en trending vinden. Door dit te combineren met een drietal zeer actuele onderwerpen heeft “Verantwoorde Feesten” de ideale combinatie gevonden om aansprekende events te organiseren en tegelijkertijd voorlichting en informatie te geven op een moment dat ze daar het meest open voor staan, tijdens een vrijwillige vrijetijdsbesteding waar géén moeten aan te pas komt en waar de regels vooraf bepaald en vastgesteld zijn.

Door samen alle hedendaagse beschikbare kanalen te benutten wordt de doelgroep eerder en makkelijker bereikt waardoor de kans op het slagen van een evenement beduidend groter wordt.
Voeg daar een mix van lokale DJ’s/artiesten en een DJ/artiest van naam aan toe en de aandacht is gegarandeerd getrokken. Alle ingrediënten voor een geslaagd evenement zijn aanwezig!

Door middel van flyers (ontworpen en aangeleverd door Verantwoorde Feesten) kunnen de jongeren hun thuisfront laten zien waar ze voor uitgenodigd zijn en wat het evenement precies inhoudt. Als ouder/verzorger moet het een geruststellende gedachte zijn dat je kind(eren) naar een veilige en verantwoorde omgeving gaat met scherp toezicht en duidelijke regels. Voeg daarbij de drie aandachtspunten waar “Verantwoorde Feesten” aandacht aan besteed en het imago van uw gemeente(bestuur) krijgt, zowel bij de jongeren als bij de ouders, een geweldige positieve impuls!

Wat moet u zich voorstellen bij een “Verantwoord Feest” in uw gemeente?

Er zijn vele mogelijkheden om een dergelijk evenement te organiseren. Zo is het mogelijk om een evenement in een bestaand complex te organiseren (wintermaanden), maar ook op een buitenterrein (zomermaanden) in een festival setting (misschien combineren met een bestaand evenement of festival in uw gemeente). Redenen om een “Verantwoord Feest” te organiseren kunnen zijn: de jaarlijkse feestweek, zoveel jarig bestaan van uw gemeente, het einde van het schooljaar/begin van de zomervakantie etc.etc.

“Verantwoorde Feesten” verzorgt het verantwoorde gedeelte van het evenement, tezamen met het muziek/show gedeelte omdat dit nauw samengaat in ons unieke concept. Een van de vaste onderdelen van het concept is n.l. dat het geluidsniveau wordt afgesteld op een niveau wat aanvaardbaar is met het gebruik van oordoppen. Deze oordoppen dienen dan echter, volgens het convenant “Preventie Gehoorschade Muzieksector”, tegen redelijke prijzen aangeboden te worden tijdens het evenement. Met volledige medewerking van oordoppenfabrikant Pluggerz voldoen wij aan deze voorwaarde uit het convenant, evenals aan de overige voorwaarden die daarin zijn gesteld, download HIER uw eigen exemplaar van het convenant, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals en de Vereniging van Evenementenmakers.
Wij adviseren echter om de prijs van een herbruikbare set oordoppen, in handige sleutelhanger, op te nemen in de entreeprijs voor het evenement. Op deze manier ontvangt elke bezoek(st)er een set herbruikbare kwaliteitsoordoppen (met filter!), inclusief voorlichting en informatie vanuit de altijd aanwezige informatiestand, waarmee u, als gemeente en medeorganisator, een duidelijke voorzet geeft aan jongeren op het gebied van gehoorbescherming.
(Gehoorbeschadiging, vaak onherstelbaar, is de nieuwe epidemie onder jongeren en leidt tot ontzettend veel ellende en bijkomende hoge zorgkosten).
Meer informatie hierover op www.hoorstichting.nl en voor de jongeren op www.oorcheck.nl

Elk “Verantwoord Feest” is een feest van NIX!
Dit betekent dat alcohol en tabak geheel NIET zijn toegestaan, op geen enkele wijze.
Op het evenement zelf is dit niet moeilijk, er is gewoon geen alcohol of tabak aanwezig. Er is echter een kans dat bezoek(st)ers dit toch mee naar binnen willen nemen. Hiervoor is strenge toegangscontrole en, naast fouilleren, worden ook alle tassen doorzocht. Het is ook verboden om eigen (fris)drank en/of eten mee te nemen, derhalve zijn tassen, rugzakken etc. overbodig en adviseren wij om deze dan ook thuis te laten. Uiteraard begrijpen wij dat de dames graag een handtasje bij zich hebben, helemaal prima! (Maar wordt wel doorzocht bij binnenkomst).
Indien wij iemand betrappen op het overtreden van de duidelijk gestelde regels, betekent dit onmiddellijke verwijdering van het feest. Zetten wij dan iemand op deze leeftijd zomaar op straat?
Nee, dat zou niet verantwoord zijn en niet passen in onze doelstellingen. Wij gaan in gesprek met betreffend persoon, vragen wat er aan de hand is, waarom dit is gebeurt en proberen zo achter de naam, contactgegevens (telefoonnummer) van de ouders/verzorgers te komen en zullen deze dan onmiddellijk inlichten met het verzoek om deze persoon op te halen. In het ergste geval wordt onmiddellijk een bevoegde instantie gevraagd dit over te nemen en op de juiste wijze af te handelen.
Deze aanpak wordt vooraf met u, als opdrachtgever, en de betrokken instanties, uitvoerig besproken en vastgelegd, dat geldt ook voor het volgende:

Indrinken: een populaire bezigheid onder de jeugd van tegenwoordig. Indien de mensen bij de ingang het idee krijgen dat iemand (teveel) heeft gedronken, kan hij/zij een blaastest uitvoeren om het tegendeel te bewijzen. Indien blijkt dat er alcoholgebruik in het spel is wordt onmiddellijk toegang tot het feest ontzegd en volgt dezelfde procedure als hierboven omschreven.

Wij verwachten dat alle bezoek(st)ers met respect met elkaar omgaan, je hoeft niet met iedereen vriendje/vriendinnetje te zijn, maar laat iedereen in zijn/haar waarde! Door informatie en voorlichting te geven in onze informatiestand over “Stop Pesten Nu” en korte, doch indrukwekkende, video’s te vertonen op grote schermen op het podium, achter de DJ’s/artiesten, hopen wij de bewustwording van jongeren op dit gebied aan te spreken en te vergroten. Bezoek(st)ers kunnen een statement maken tegen pesten door voor een speciale fotowand op de foto te gaan op de karakteristieke manier van de “Stichting Stop Pesten Nu” en deze foto is, in de week na het feest, gratis te downloaden op de Facebook pagina van Verantwoorde Feesten.

In overleg met u bepalen we de wensen en mogelijkheden met betrekking tot beveiliging, aanvangs- en sluitingstijden, beschikbare data’s, aanbod van DJ’s/artiesten (rekening houdend met verschillende wensen en culturen), aantallen bezoek(st)ers, EHBO, contacten met hulpdiensten, beschikbare locaties, vergunningen etc.etc.

Naast de vele mogelijkheden die wij bieden kunnen wij ook een “silent-event” organiseren tot duizenden bezoek(st)ers, waarbij geluidsoverlast tot het verleden behoort en waar de bezoek(st)ers toch kunnen luisteren en genieten van muziek. Extra bijkomstigheid in deze is dat de bezoek(st)ers zelf onderdeel uit maken van de totale lichtshow. Een nieuwe en innovatieve manier van event-organisatie waar vooral onze doelgroep erg nieuwsgierig naar zal zijn.
 

Wij hopen u bij deze voldoende redenen gegeven te hebben om in ieder geval in gesprek te gaan met ons, om alle (on)mogelijkheden te bespreken en een hand uit te reiken naar de jongeren tussen 12 en 17 jaar in uw gemeente, om ze iets onvergetelijks te geven in een veilige en verantwoorde omgeving.

Mocht u meer informatie willen, vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u telefonisch,
of per e-mail, contact opnemen via de contactgegevens op de contactpagina, wij beantwoorden uw vragen uiterlijk binnen 1 werkdag.
Uiteraard komen wij ook graag in persoonlijk gesprek kennis maken om uw wensen, en onze uitgebreide mogelijkheden, te bespreken.

Hopelijk tot snel, met een verantwoorde groet,

Team “Verantwoorde Feesten”

 

Realisatie: Nederland-Site