"YOUNGSTERS!"


Onder de naam "Youngsters!" organiseert Verantwoorde Feesten vernieuwende en verrassende festivals voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. 
Geheel volgens het principe van Verantwoorde Feesten wordt er aandacht besteedt aan drie actuele onderwerpen waar elke tiener mee te maken heeft, of te maken krijgt.

Door deze onderwerpen naadloos te integreren in het feestgedeelte, wordt het bewustzijn onder jongeren vergroot en bereiden wij ze voor op het "echte" uitgaansleven en de "echte" festivals.

In veel gemeenten zijn dit de vaak gehoorde opmerkingen: "Er is weinig tot niets te doen voor de tienerjeugd" en "Ze zijn te oud voor de kinderdisco en te jong voor de echte disco, waar moeten ze dan naartoe?"
Nu is er de ideale, en verantwoorde, oplossing voor deze doelgroep, laat zien als gemeente dat u er ook bent voor de tieners in uw stad of dorp, en verras ze met "YOUNGSTERS!", dan laten wij zien, en beleven, dat het zeer goed mogelijk is om op een verantwoorde manier, toch een knalfestival of feest te hebben.

"YOUNGSTERS!" levert een volwaardige show met aansprekende DJ's, artiesten, licht- en special effects-show.
Klik HIER voor een impressie van een Verantwoord Feest.

Uiteraard is "YOUNGSTERS!" een festival van NIX, nix18 welteverstaan! Er wordt pertinent géén alcohol geschonken of genuttigd (ook niet door de crew en de optredende DJ's en artiesten) en er geldt een niet roken verbod op het gehele terrein. Steeksproefgewijs worden er blaascontroles gehouden bij de entree, bezoekers die gedronken hebben wordt de toegang tot het festival ontzegd. Het is tevens verboden om drank- en etenswaren mee naar binnen te nemen.

Wij besteden veel aandacht aan het risico op (permanente) gehoorbeschadiging, de nieuwe epidemie onder jongeren en zwaar onderschat. Jaarlijks komen er gemiddeld 22.000 jongeren bij met blijvende gehoorschade door te harde muziek. Door voorafgaande, tijdens, en NA het evenement de jongeren van belangrijke informatie te voorzien, hopen we het bewustzijn te verhogen en door het aanbieden van kwalitatieve oordoppen met speciale muziekfilter (opgenomen in de entreeprijs, dus elke bezoeker krijgt de beschikking over een set oordoppen) geven we bezoekers ook daadwerkelijk handvaten om hun gehoor te beschermen en dit als de standaard te accepteren.
Naast bovenstaande aandacht en handvaten staat ook het geluidsniveau dermate afgesteld dat het acceptabel is met het gebruik van oordoppen, dit geheel in lijn met convenant "Preventie Gehoorschade Muzieksector" waar deze organisatie aan voldoet. Verantwoorde Feesten werkt hierin nauw samen met de Nationale Hoorstichting, Oorcheck.nl en oordoppenfabikant Pluggerz, official partner van Verantwoorde Feesten.

De stichting Stop Pesten Nu is zichtbaar aanwezig op de festivals en bezoekers kunnen een (zeer gewilde) foto laten maken in de fotobooth waarmee ze een duidelijk statement maken tegen pesten. Ze voegen zich daarmee in een indrukwekkend rijtje van "BN-ers" die hen voorgingen en hetzelfde statement hebben gemaakt.

Bent u, als gemeente, geinteresseerd in de vele mogelijkheden voor een Verantwoord Festival (of indoor-feest)?
Neem dan contact op met ons voor een, geheel vrijblijvend en oriënterend, kennismakingsgesprek. Bij gebleken interesse maken we er samen met u, een spraakmakend en verantwoord feest van, voor uw jongeren in uw gemeente!
 

 

Een ECHT verantwoord Festival!

DJ's Afrojack en MitchL (founder van Verantwoorde Feesten) maken een statement tegen pesten!

Youngsters maken een statement tegen pesten in de fotobooth tijdens een verantwoord feest.

Realisatie: Nederland-Site