Laatste nieuws


Convenant "Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek"

Op 6 mei 2018 heeft founder/oprichter, Mitchel de Rooy, het convenant "Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek" ondertekend met Staatssecretaris Paul Blokhuis van het Ministerie van VWS. 
Dit betekent dat het geluidsniveau op (school)feesten van VF afgesteld staat als omschreven in het convenant. Klik HIER voor het volledige convenant.

Oprichter van Verantwoorde Feesten, Mitchel de Rooy, ondertekend convenant in bijzijn van Staatsecretaris Paul Blokhuis van het Ministerie van VWS. 


Combinatie van voorlichting en schoolfeest slaat aan in Almere.

Voorlichtingsdag voor de ruim 1100 leerlingen van het Buitenhout College in Almere en afsluitende schoolfeest is zeer goed ontvangen door zowel de leerlingen zelf als de Gemeente Almere en de schooleiding/docenten.

In navolging op de voorlichting over (cyber-)pesten heeft de school extra aandacht aan het onderwerp pesten besteedt tijdens de lessen in de Nationale week tegen pesten.

Elke bezoek(st)er van het afsluitende schoolfeest kreeg bij binnenkomst een set oordoppen met muziekfilter en het geluidsniveau stond afgesteld in overeenstemming met het convenant "Preventie Gehoorschade Muzieksector".

Tevens konden de leerlingen terecht in de informatie-stand voor folders, flyers en gadgets en werd er volop gebruik gemaakt van de speciale fotobooth waar ze door middel van een foto een statement konden maken TEGEN pesten.

Met optredens van bekende artiesten en DJ's die het belang van dit concept onderstrepen en uitdragen tijdens hun optredens, werd het een memorabele avond voor de leerlingen (en docenten!) van het Buitenhout College in Almere Buiten.


Verantwoorde Feesten organiseert "YOUNGSTERS!" feesten in Dronten tijdens de Meerpaaldagen 2017 en de Feestweek Zevenhuizen '17.

Met een spetterende line-up, volwaardige licht- en geluidshow trakteert VF de jongeren op een volwaardig feest met aandacht, en regels, met betrekking tot gehoorschade/bescherming, pesten en NIX18.

www.meerpaaldagen.nl (12 aug Dronten)
www.ikzegfeest.nl (17 aug Zevenhuizen Gr.)


Goede recensies in de pers voor de voorlichtingsdag:

Zowel "Omroep Flevoland" als "De Drontenaar", "De Stentor" en "Flevopost" berichten zeer positief over de eerste voorlichtingsdag in nieuwe vorm.


Ruim 2000 jongeren op voorlichtingsdag Dronten!

De jongeren wisten ook de info-stand te vinden

DJ MitchL (founder van Verantwoorde Feesten / YOUNGSTERS) met Daniëlle in de info-stand

De draadloze hoofdtelefoons van Audivers zorgen voor aanvang van de voorlichting al voor sfeer in de grote theaterzaal.

 

Dronten, 21 juni 2017

Op Woensdag 21 juni vond een unieke voorlichtingsdag over pesten en gehoorschade plaats in Theater de Meerpaal in Dronten. Ruim 2000 jongeren van 12 t/m 17 jaar kregen voorlichting op een verrassende en vernieuwende manier door een combinatie van indrukwekkende video's en draadloze hoofdtelefoons welke, tot ieders verrassing, een heuse lichtshow bleken te bevatten. Hierdoor verlichtte de jongeren zelf de goedgevulde zaal volledige en maakten ze zo onderdeel uit van een bijzondere lichtshow, dit werd dan ook met de nodige "oooeee's en aaaahh's ontvangen.

De voorlichtingsdag werd georganiseerd door "Verantwoorde Feesten", makers van het "YOUNGSTERS!" feest wat op zaterdag 12 augustus zal plaatsvinden tijdens de jaarlijkse Meerpaaldagen. Onderdeel van dat concept is de voorlichting over pesten en gehoorschade.

Met input van de Stichting Stop Pesten NU, Nationale Hoorstichting, Oorcheck.nl, I Love My Ears, Stichting prevENT (KNO-artsen) en official partner van Verantwoorde Feesten
 Alpine Hearing Protection. hebben Verantwoorde Feesten en hoofdtelefoon producent Audivers eigentijdse voorlichtingsvideo's geproduceerd waar de jongeren zich in herkennen. Deze werden tijdens deze voorlichtingsdag voor het eerst getoond en zeer goed ontvangen door zowel de jongeren als genodigden als de Burgemeester en wethouder van Dronten en de aanwezige pers.

Opvallend detail was de stilte tijdens de voorlichtings-sessie's in de grote theaterzaal, volgens organisator Gerben van de Pas is dat het extra voordeel van de hoofdtelefoons....en natuurlijk de inhoud van de getoonde video's.

Na de voorlichting werden de jongeren getrakteerd op een optreden van DJ MitchL (founder van Verantwoorde Feesten en YOUNGSTERS) op het ontmoetingsplein waar ook een informatie-stand aanwezig was met folders, flyers en gadgets. Het grootste deel van de dag waren ook Patricia (Stichting Stop Pesten NU!) en Ilke (Nationale Hoorstichting / Oorcheck) aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. 

De organisatie van de Meerpaaldagen,de gemeente Dronten, de meewerkende scholen, jongerenwerk Dronten, jeugdpolitie Dronten en Theater de Meerpaal kijken terug op een zeer geslaagde dag en de jongeren zelf kunnen niet wachten op het "YOUNGSTERS!"-feest op zaterdag 12 augustus tijdens de Meerpaaldagen 2017.

Verschillende persberichten over de voorlichtingsdag:

Klik HIER voor videoverslag van "De Stentor"

Klik HIER voor videoverslag van "De Drontenaar"

 

Binnenkort hier een uitgebreid videoverslag + foto's.

 

Bijgevoegde foto's zijn gemaakt door Marco ter Beek van MTB Photography


VF neemt afscheid van Pluggerz en verwelkomt Alpine Hearing Protection

VF en Audivers lanceren nieuw voorlichtingsconcept
op 21 juni 2017

Mei 2017: Na een jarenlange en zeer positieve samenwerking met oordoppenfabrikant Pluggerz waait er een frisse wind door Verantwoorde Feesten met de komst van de nieuwe partner op het gebied van gehoorbescherming: Alpine Hearing Protection. De enige reden dat VF vanaf heden verdergaat met Alpine zijn de uitgebreidere mogelijkheden met Alpine op het gebied van (logistieke) ondersteuning tijdens onze voorlichtingsdagen, feesten en festivals. Vanaf deze plek danken wij Pluggerz voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen jaren en de zeer prettige samenwerking. Uiteraard verwelkomen wij Alpine en kijken uit naar een constructieve samenwerking en een mooie toekomst op het gebied van voorlichting en bescherming.

Juni 2017: Op woensdag 21 juni 2017 zal de eerste voorlichtingsdag van VF/Audivers gehouden worden in nieuwe stijl. In samenwerking met Audivers wordt er op een vernieuwende en directe manier voorlichting gegeven aan jongeren van 12 t/m 17 jaar. Door gebruik te maken van hedendaagse technieken via kwalitatieve draadloze, en intern verlichte, hoofdtelefoons met 3D geluidsopnamen i.c.m. videobeelden, zijn wij in staat om te laten horen hoe het gehoor werkt (met duidelijke uitleg van KNO-arts Dhr. J.W. Bok), te laten horen hoe het klinkt om een piep of ruis in je oren te hebben (permanente gehoorschade!), directe voorlichting te geven over preventie (door de Nationale Hoorstichting / Oorcheck.nl) en uitleg te geven over de soorten bescherming (Alpine Hearingprotection). Met daarnaast een indringend verhaal over pesten hopen wij de jongeren tot nadenken te zetten over dit precaire onderwerp. Meer informatie op de pagina "Voorlichting"


VF ondertekent pledge Alles is Gezondheid


Amersfoort, 29 februari 2016, Huis van de Gezondheid

Verantwoorde Feesten ondertekende haar pledge m.b.t. Alles is Gezondheid en commiteert zich hiermee aan de doelstellingen van het Nationaal Programma Preventie Alles is Gezondheid.
Klik HIER voor meer informatie en de pledge van Verantwoorde Feesten.

Woordvoerder Gerben van de Pas van Verantwoorde Feesten onderbouwt en ondertekent pledge.


 

Website en Social Media pagina's van "Verantwoorde Feesten" voor jongeren van 12 t/m 17 jaar online.

 

Na ruim anderhalf jaar voorbereiden, netwerken, informatie verzamelen, inlezen etc.etc., is het eindelijk zover; "Verantwoorde Feesten" is vanaf 20-11-2015 publiekelijk online met de website en op de meeste social media kanalen.

 

Op www.verantwoordefeesten.nl kan iedereen alle informatie vinden over dit unieke concept wat begon met een idee van de destijds 16 jarige Mitchel de Rooy (DJ MitchL), en is uitgegroeid tot een volwaardig en verantwoord feestconcept voor de jeugd van vandaag. 
Met aandacht, en regels, voor drie zeer actuele, jeugdgerelateerde, onderwerpen, wordt het bewustzijn van de jongeren, op het gebied van alcohol, tabak, gehoorbescherming en pesten, aanzienlijk vergroot en kunnen ze op een veilige en vertouwde manier wennen aan het echte uitgaansleven. Door de interactieve manier waarop het concept wordt uitgevoerd laat Verantwoorde Feesten zien, en vooral beleven, dat het zeer goed mogelijk is om een hip en trending feest te organiseren, wat kan wedijveren met de standaard feesten waar wel alcohol wordt geschonken, waar wel gerookt wordt, waar de muziek wel te hard staat en waar het respect voor elkaar vaak ver te zoeken is.

Wat is er dan anders aan "Verantwoorde Feesten"?
Mitchel de Rooy, 18 jaar en bedenker/oprichter van Verantwoorde Feesten: "Door contact en een samenwerkingsverband te zoeken met de campagnemakers en initiatiefnemers van NIX18 (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Oorcheck.nl (Nationale Hoorstichting) en Pesten (Stichting Stop Pesten Nu), worden bezoekers op een verantwoorde, en originele manier voorgelicht en geinformeerd over deze drie zeer actuele onderwerpen waar elke tiener uiteindelijk mee te maken heeft of krijgt".
 

Met begeleiding en uitvoering door een enthousiast team van professionals en vrijwilligers, tezamen met de beste DJ's en artiesten, wordt een volwaardige show gepresenteerd met streng toezicht waar het concept heilig is, en blijft!

Door een modulair en makkelijk aanpasbaar totaalconcept ontwikkeld te hebben is "Verantwoorde Feesten" in te zetten tijdens de steeds populairder worden schoolfeesten, bij (sport)verenigingen, openbare feesten/festivals in steden/dorpen, en in bestaande locaties als poppodia, clubs, discotheken en zalen. Voor elke situatie en/of locatie is een passende oplossing op maat.

Kijk voor meer informatie over dit unieke concept op www.verantwoordefeesten.nl  of op de bekende social media kanalen als FacebookTwitterInstagramYoutube en Soundcloud.


Arte College Almere heeft primeur van 1ste editie "Verantwoorde Feesten"

Donderdag 10 december 2015 zal de eerste editie van Verantwoorde Feesten plaatsvinden op het Arte College in Almere Poort. Elke bezoek(st)er van dit Kerstgala ontvangt, in samenwerking met Pluggerz en het Arte College, een set herbruikbare oordoppen met muziekfilter.
We zijn ontzettend trots op de line-up met o.a. Gio, de onder de jeugd zeer populaire zanger, DJ's MitchL en Los Carlos en een optreden van Laura Fischer, finaliste in het populaire TV programma "Holland's got Talent". Op woensdag 9 december is er een sneak-preview op Talent Hour Radio en de foto's en aftermovie zijn snel te zien hier!


Eerste Verantwoorde (school)Feest groot succes!

Op 10 december j.l. vond op het Arte College in Almere het eerst Verantwoorde Feest plaats.
Zowel leerkrachten als leerlingen spreken over een "meer dan geslaagd" schoolfeest en prijzen het unieke concept.

Laura Fischer (Holland's Got Talent) tijdens 1ste Verantwoorde Feest.

De zaal gaat los bij zanger Gio tijdens 1ste Verantwoorde Feest.

Realisatie: Nederland-Site