V-tv, het Youtube kanaal van Verantwoorde Feesten


Sfeerimpressie Verantwoord Schoolfeest

Op 12 december 2015 vond het eerste Verantwoorde Schoolfeest plaats op het Arte College in Almere. Elke leerling ontving bij binnenkomst een set Pluggerz oordoppen, het geluidsniveau was afgestemd, d.m.v. een limiter, op een niveau als voorgeschreven in het convenant "Preventie Gehoorschade Muzieksector" en de leerlingen konden in de fotobooth bij de informatiestand een statement maken tegen pesten waar gretig gebruik van werd gemaakt. NIX18 (géén alcohol of tabak) was vanzelfsprekend.......

Naast het verantwoorde gedeelte hebben we er, zoals beloofd, een groot feest van gemaakt met een afwisselend programma met voor ieder wat wils. Zo traden o.a. de populaire zanger Gio en "Holland's Got Talent" finaliste Laura Fischer op, afgewisseld met de DJ's van deze avond, Los Carlos en DJ MitchL.

Bekijk hier de sfeerimpressie van het Arte Verantwoorde Kerstgala 2015:


Bekijk hier de interviews van V-tv met de stakeholders van Verantwoorde Feesten; de Stichting Stop Pesten Nu, de Nationale Hoorstichting en jongerenplatform Oorcheck.nl

Naast de Stichting "Stop Pesten NU" en de Nationale Hoorstichting (Veiligheid.NL), werkt Verantwoorde Feesten nauw samen met het Ministerie van VWS (Convenant Preventie Gehoorschade Muzieksector, "I love My Ears" campagne en NIX18), de Nederlandse Vereniging van KNO-artsen, JOUW GGD, Alpine Hearing Protection op het gebied van voorlichting en lespakketten.


Eerste internationale editie van "YOUNGSTERS!" tijdens de IJSO 2017 groot succes!

Op 11 december 2017 vond de "Farewell-Party" plaats van IJSO 2017 (International Junior Science Olympiad) in Musis Arnhem.
Met bezoek(st)ers uit meer dan 50 (!!) landen en optredens van danssensatie Daniel Stosic en DJ's MitchL en Pieter Gabriel werd het een memorabele avond voor de youngsters!
Daniel Stosic had het thema van IJSO, water en duurzaamheid, verwerkt in zijn openingsdans i.s.m. met de sponsor van deze avond; Earth Water.

Vooraf werden alle deelnemers voorzien van Alpine Partyplugs, was er de mogelijkheid om in de speciale fotobooth een statement te maken TEGEN pesten en werd er, uiteraard, géén alcohol geschonken. Gedurende de gehele week voorafgaand aan dit afscheidsfeest zijn er korte voorlichtingvideo's vertoond op de verblijflocatie van de leerlingen over de onderwerpen pesten, gehoorbeschadiging, roken en alcohol.
Ondanks de zware inspanningen vooraf werden de artiesten/DJ's met enthousiasme ontvangen en werd er tot het einde met veel energie meegedaan op de opzwepende muziek van de DJ's, uiteraard met een afgesteld en gelimiteerd geluidsniveau als omschreven in het convenant "Preventie Gehoorschade Muzieksector".


"YOUNGSTERS!" voorlichtingsdag in de media

 

Interview met Meerpaaldagen voorzitter Joop Weenk over de unieke voorlichtingsdag voor alle VO leerlingen uit Dronten over (cyber)pesten en gehoorbeschadiging in Theater De Meerpaal.

 

De speciale voorlichtingsvideo's zijn door "YOUNGSTERS!" zelf ontwikkeld en gerealiseerd. 


VF concept slaat aan bij jongeren in Almere:

In samenwerking met de Gemeente Almere werd in september 2018 de voorlichtingsdag georganiseerd op het Buitenhout College voor ruim duizend leerlingen, in oktober gevolgd door een verantwoord schoolfeest. Zowel de voorlichting als het feest zijn zeer goed ontvangen door de leerlingen, afgevaardigden van de Gemeente, schoolleiding en docenten.
In navolging van de voorlichting over (cyber-)pesten heeft de school extra aandacht aan het onderwerp pesten besteedt tijdens "De week tegen pesten".

Realisatie: Nederland-Site