1ste Verantwoorde Feest!

Op 10 december 2015 vond de eerste editie van Verantwoorde Feesten plaats op het Arte College in Almere. Ruim 400 leerlingen waren getuige van een memorabel feest op hun eigen school waar nog lang over nagepraat werd. Eerlijk is eerlijk, als je als leerling verneemt dat het schoolfeest op JOUW school de naam "Verantwoord Feest" blijkt te dragen, wordt je daar niet opgewonden van! Sterker nog, het klinkt best oubollig en niet cool, hoe moet je dit aan je vrienden of vriendinnen verklaren die wel een tof schoolfeest krijgen? Gelukkig werd al snel bekend welke artiesten er op zouden treden tijdens dit Verantwoorde schoolfeest en dat beloofde toch wel veel goeds, zo stonden o.a. de populaire zanger Gio en de finaliste uit het immens populaire TV programma "Holland's got talent", Laura Fischer in de line-up, aangevuld met DJ's MitchL, Los Carlos en eigen DJ's/artiesten van deze creatieve school. De boel werd aan elkaar gepraat door MC Gilly en als verrassing kwam er een brass-band het feest opluisteren. 
Met een volwaardige licht- en geluidshow (met spectaculaire lasershow) en special effects als confettikannonnen en een mega-balonnen-drop, werd het een gedenkwaardig feest voor de leerlingen en waren ze dan ook aangenaam verrast met dit geweldige schoolfeest!


Wat was er dan anders aan dit "Verantwoorde Schoolfeest"? 
Naast een informatiestand met folders/flyers van NIX18, Oorcheck.nl en Stop Pesten Nu, stond het geluid afgesteld op een niveau wat acceptabel is, met het gebruik van de juiste oordoppen.
n samenwerking met het Arte College en Pluggerz Oordoppen kreeg elke leerling bij binnenkomst een set, herbruikbare, oordoppen met muziekfilter zodat je de muziek, en elkaar, wel kan horen/verstaan, maar niet je gehoor beschadigt. Daarnaast konden leerlingen, in de speciale fotobooth, een statement maken tegen pesten en dat op de gevoelige plaat vast laten leggen. De foto's hiervan zijn gratis te download op www.facebook.com/verantwoordefeesten 
De gesprekken die loskwamen bij de vragen of ze weleens gepest waren, of weleens gepest hadden, waren onverwacht en vaak ontwapenend!

Wat betreft NIX18 was er in principe niets nieuws onder de zon, alcohol mag gewoon niet geschonken (of genuttigd) worden en er wordt uiteraard geen tabak verkocht. 

De organisatie verplicht niemand om de uitgereikte oordoppen te gebruiken, dat is de eigen verantwoordelijkheid van de leerlingen. We proberen ze wel voor te lichten en de juiste handvaten te geven om op een verantwoorde manier naar feesten, festivals etc. te gaan. Ze hebben deze avond in ieder geval gezien, gehoord en beleefd, dat je ook op deze manier een knalfeest kan hebben!!

Scholen krijgen ook de extra mogelijkheid om extra lespakketten, gastdocenten en/of gastlessen af te nemen van de deelnemende instanties en stichtingen.

Partyfoto's van 1ste Verantwoorde Feest.

Leerlingen zeggen massaal "Ik Stop Pesten NU!"

"Staatsiefoto's" van de leerlingen in onze fotobooth. Kijk voor meer foto's op www.facebook.com/verantwoordefeesten


Fotoverslag voorlichtingsdag voor ruim 2100 jongeren!

Op woensdag 21 juni 2017 vond de unieke VF/YOUNGSTERS voorlichtingsdag plaats voor ruim 2100 jongeren in Theater De Meerpaal te Dronten op initiatief van Stichting ProDronten, de organisatie achter de jaarlijkse Meerpaaldagen in Dronten.

Alle voortgezet onderwijs scholen uit Dronten waren present in 4 lichtingen van +/- 550 jongeren van 12 t/m 17 jaar in de grote theaterzaal waar via video's en draadloze hoofdtelefoons, met verrassende interne verlichting, de voorlichting gegeven over gehoorbeschadiging en pesten.

Op het ontmoetingsplein stond een informatie-stand van Verantwoorde Feesten met folders/flyers/gadgets over de gehoorbeschadiging/bescherming en pesten en konden de jongeren vragen stellen aan afgevaardigden van de Nationale Hoorstichting/Oorcheck, Stichting Stop Pesten NU en Alpine Hreaing Protection. DJ MitchL, founder van Verantwoorde Feesten en YOUNGSTERS, gaf al een voorproefje van het bijbehorende YOUNGSTERS-feest op zaterdag 12 augustus tijdens de Meerpaaldagen 2017 in Dronten.


Realisatie: Nederland-Site