Foto's van diverse "Verantwoorde (school-)Feesten", "YOUNGSTERS!" evenementen en voorlichtingsdagen


"YOUNGSTERS!" tijdens de Feestweek in Zevenhuizen

"YOUNGSTERS!" @ Feestweek Zevenhuizen is uitgevoerd in opdracht van de Stichting ZEG.

Meer informatie op www.ikzegfeest.nl

Naast de info-stand met folders/flyers/gadgets van de participerende instanties, konden ook hier de jongeren een statement maken tegen pesten in de speciale fotobooth en was het geluidsniveau dermate afgesteld dat het acceptabel is met gebruik van de oordoppen die de bezoekers bij binnenkomst ontvingen.

Donderdag 17 augustus 2017 was de feesttent in Zevenhuizen (Groningen) het toneel van "YOUNGSTERS!", HET jongerenfeest van 12 t/m 17 jaar tijdens de Feestweek.

Naast de populaire zanger Gio (gouden plaat voor "Omlaag" in de TV show van Jandino)
kon de jeugd genieten van LIVE optredens van:

Miss Faith (voormalig lid van meidengroep "Djumbo" en nu hard op weg naar een internationale carierre als DJ met optredens in Privilege op Ibiza, in Kroatië tijdens Ultra Europe en een tour door India).

DJ MitchL (Founder van "YOUNGSTERS!" en "Verantwoorde Feesten", tevens de jongste DJ met een eigen showcase tijdens het befaamde Amsterdam Dance Event)

Pieter Gabriël (De jongste DJ ooit op het Amsterdam Dance Event en de jongste producer die een masterclass gaf tijdens 's werelds grootste muziek en DJ beurs "Dance Fair".

Pest One (aka Karl Wine) (zanger/rapper en ambassadeur van de Stichting "Stop Pesten NU!")

Laura Fischer (zangeres, speelde in de musicals "Annie" en "Ciske de Rat" en ze was finaliste in de TV-shows "Holland Got's Talent" en "Next Boy/Girl band").

Eric van Kleef (radiohost, mediaman en DJ, vh ruim 10 jaar lang op vrijdag- en zaterdagavond te horen op jongerenzender SLAM!)

DD Dance Studio (De moderne dansstudio verzorgde de dansers, danseressen en candygirls en boys onder de bezielende leiding van Denise Dobber.


"YOUNGSTERS!" tijdens de Meerpaaldagen 2017

Op zaterdag 12 augustus 2017 streek het "YOUNGSTERS!"-circus neer in Dronten tijdens de jaarlijkse meerpaaldagen in Theater De Meerpaal. Na de unieke voorlichtingsdag in juni 2017 was dit het vervolg hierop. De jongeren ontvingen bij binnenkomst hun herbruikbare set Alpine oordoppen MET muziekfilter en konden genieten van optredens door Gio, DJ MitchL, Laura Fischer, Pieter Gabriël, Pest One, Kai en de winnares van de DJ Contest; Niky Hendrix's. Het geheel werd vakkundig aan elkaar gepraat door niemand minder dan voormalig SLAM! FM DJ Eric van Kleef.

Naast de GRATIS set oordoppen konden de jongeren een statement maken TEGEN pesten in de speciale fotobooth, was er een "rustruimte" om je gehoor even rust te geven en stond het geluidsniveau zo afgesteld dat het acceptabel is met gebruik van oordoppen, dit volgens het convenant "Preventie Gehoorschade Muzieksector".

"YOUNGSTERS!" @ De Meerpaaldagen 2017 is uitgevoerd in opdracht van de St. ProDronten.
Meer informatie op www.meerpaaldagen.nl


1ste Verantwoorde Feest!

Op 10 december 2015 vond de eerste editie van Verantwoorde Feesten plaats op het Arte College in Almere. Ruim 400 leerlingen waren getuige van een memorabel feest op hun eigen school waar nog lang over nagepraat werd. Eerlijk is eerlijk, als je als leerling verneemt dat het schoolfeest op JOUW school de naam "Verantwoord Feest" blijkt te dragen, wordt je daar niet opgewonden van! Sterker nog, het klinkt best oubollig en niet cool, hoe moet je dit aan je vrienden of vriendinnen verklaren die wel een tof schoolfeest krijgen? Gelukkig werd al snel bekend welke artiesten er op zouden treden tijdens dit Verantwoorde schoolfeest en dat beloofde toch wel veel goeds, zo stonden o.a. de populaire zanger Gio en de finaliste uit het immens populaire TV programma "Holland's got talent", Laura Fischer in de line-up, aangevuld met DJ's MitchL, Los Carlos en eigen DJ's/artiesten van deze creatieve school. De boel werd aan elkaar gepraat door MC Gilly en als verrassing kwam er een brass-band het feest opluisteren. 
Met een volwaardige licht- en geluidshow (met spectaculaire lasershow) en special effects als confettikannonnen en een mega-balonnen-drop, werd het een gedenkwaardig feest voor de leerlingen en waren ze dan ook aangenaam verrast met dit geweldige schoolfeest!


Wat was er dan anders aan dit "Verantwoorde Schoolfeest"? 
Naast een informatiestand met folders/flyers van NIX18, Oorcheck.nl en Stop Pesten Nu, stond het geluid afgesteld op een niveau wat acceptabel is, met het gebruik van de juiste oordoppen.
n samenwerking met het Arte College en Pluggerz Oordoppen kreeg elke leerling bij binnenkomst een set, herbruikbare, oordoppen met muziekfilter zodat je de muziek, en elkaar, wel kan horen/verstaan, maar niet je gehoor beschadigt. Daarnaast konden leerlingen, in de speciale fotobooth, een statement maken tegen pesten en dat op de gevoelige plaat vast laten leggen. De foto's hiervan zijn gratis te download op www.facebook.com/verantwoordefeesten 
De gesprekken die loskwamen bij de vragen of ze weleens gepest waren, of weleens gepest hadden, waren onverwacht en vaak ontwapenend!

Wat betreft NIX18 was er in principe niets nieuws onder de zon, alcohol mag gewoon niet geschonken (of genuttigd) worden en er wordt uiteraard geen tabak verkocht. 

De organisatie verplicht niemand om de uitgereikte oordoppen te gebruiken, dat is de eigen verantwoordelijkheid van de leerlingen. We proberen ze wel voor te lichten en de juiste handvaten te geven om op een verantwoorde manier naar feesten, festivals etc. te gaan. Ze hebben deze avond in ieder geval gezien, gehoord en beleefd, dat je ook op deze manier een knalfeest kan hebben!!

Scholen krijgen ook de extra mogelijkheid om extra lespakketten, gastdocenten en/of gastlessen af te nemen van de deelnemende instanties en stichtingen.

Partyfoto's van 1ste Verantwoorde Feest.

Leerlingen zeggen massaal "Ik Stop Pesten NU!"

"Staatsiefoto's" van de leerlingen in onze fotobooth. Kijk voor meer foto's op www.facebook.com/verantwoordefeesten


Fotoverslag voorlichtingsdag voor ruim 2100 jongeren!

Op woensdag 21 juni 2017 vond de unieke VF/YOUNGSTERS voorlichtingsdag plaats voor ruim 2100 jongeren in Theater De Meerpaal te Dronten op initiatief van Stichting ProDronten, de organisatie achter de jaarlijkse Meerpaaldagen in Dronten.

Alle voortgezet onderwijs scholen uit Dronten waren present in 4 lichtingen van +/- 550 jongeren van 12 t/m 17 jaar in de grote theaterzaal waar via video's en draadloze hoofdtelefoons, met verrassende interne verlichting, de voorlichting gegeven over gehoorbeschadiging en pesten.

Op het ontmoetingsplein stond een informatie-stand van Verantwoorde Feesten met folders/flyers/gadgets over de gehoorbeschadiging/bescherming en pesten en konden de jongeren vragen stellen aan afgevaardigden van de Nationale Hoorstichting/Oorcheck, Stichting Stop Pesten NU en Alpine Hreaing Protection. DJ MitchL, founder van Verantwoorde Feesten en YOUNGSTERS, gaf al een voorproefje van het bijbehorende YOUNGSTERS-feest op zaterdag 12 augustus tijdens de Meerpaaldagen 2017 in Dronten.


VF voorlichtingsdag i.c.m. schoolfeest slaat aan in Almere!

Zowel de voorlichtingsdag voor ruim duizend leerlingen als het afsluitende schoolfeest zijn zeer goed ontvangen door de leerlingen, docenten en schoolleiding van het Buitenhout College in Almere Buiten.
Naar aanleiding van de voorlichting over pesten heeft de school extra aandacht aan dit onderwerp besteedt tijdens de lesuren in de Nationale week tegen pesten 2018.

De voorlichtingsdag is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Almere.

Realisatie: Nederland-Site